AnisKage med CitronFromage

tirsdag den 28. februar 2012

Fødselsdagskage I Fuldt Flor

Ja man skal jo huske at fejre sig selv på behørig vis. Derfor får kollegerne fornøjelsen af denne kage på det ugentlige teammøde.. Mon ikke den bliver taget godt imod ;-)

Det er bunde af kraftig chokoladekage (den samme som Brooklyn Brown og Brooklyn Blackout -kagerne) lagt sammen om en skovbærmousse. Den er smurt op med en luftig italiensk marengssmørcreme (IMBC), der er tilsat smeltet mørk chokolade, og detaljerne på kagen er tyllet på med samme creme uden chokolade. Blomsterne er lavet af fondant :-)Det er anden gang, jeg har givet mig i kast med den smørcreme, som egentlig er lidt bøvlet. Man skal nemlig lave en marengsmasse med kogende sukkerlage. Første gang kiksede det fatalt for mig, idet jeg ikke fik den rigtige temperatur på lagen. Denne gang var jeg obs på processen på den gammeldaws facon med at dryppe lidt af den kogende lage i et glas koldt vand og teste konsistensen. Det skal danne en blød kugle. Ikke for partout at være old school, men fordi en eller anden idiot har smadret mit sukkertermometer >:( nej selvfølgelig er jeg ikke selv så ufatteligt klodset.. *fløjte fløjte* Under alle omstændigheder blev marengssmørcremen vistnok tilnærmelsesvist vellykket :-)

4 kommentarer:

 1. Hvis de IKKE gør - så skal de have en kollektiv olfert, og du lover at flytte til Sjælland! Deal?
  *håbehåbe*

  SvarSlet
 2. Selvføgelig skal man fejre sig selv :)
  At du har kastet dig ud i en IMBC, er ret så imponerende! Jeg hader den og laver altid den letter version, nemlig SMBC... Det der med at koge sukker og alt det der... Puha! Men okay, det SMAGER fantatsisk!

  SvarSlet
 3. Ha ha ha :-D Tror heldigvis ikke, at det bliver aktuelt med så drastiske tiltag.

  Uha uha.. Jeg kan i hvert fald komme på besøg ;-)

  SvarSlet
 4. Det må du gerne... hvis du TØR! *hehehe*

  SvarSlet

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog