AnisKage med CitronFromage

onsdag den 2. maj 2012

Stor FødselsdagsKonkurrence med Lækre Præmier

Så går starten til chokoladesansens store fødselsdagskonkurrence.
Hovedpræmien er:

...en kæmpe æske Northern Delights (500 g.), som er håndlavede, økologiske fyldte chokolader, sponsoreret af Woodshade Organics -også kendt som Mølle Skovly på dansk. Det er virkelig lækker chokolade, lavet med respekt for de gode råvarer. Jeg har blogget om nogle af chokoladerne i dette indlæg. Man kan i øvrigt møde dem på Facebook

Dernæst er der hele 3 poser Sweet Moments med karamel i præmiepuljen.

De er smækre og propfyldt med flydende karamel og gavmildt sponsoreret af Anthon Berg. Jeg har blogget om chokoladen her

Og sidst, men ikke mindst har Vaniljimporten været så søde at bidrage med 2 pakker fede polynesiske vaniljestænger.

De kan virkelig pifte en hvid chokolademousse med citron op. Jeg har bl.a. skrevet om dem i dette blogindlæg.

Regler:
Ja hvad skal man så gøre for at vide en af disse lækre præmier? Jo en chokoladeblog har naturligvis en konkurrence med chokoladetema, så I skal skrive Jeres bedste chokoladeinspiration til mig med et af følgende emner:
• Hvilken spændende ingrediens, vil du kombinere med chokolade i en kage, is eller dessert? -altså som smagsgiver i et lag fyld eller i selve kagen eller isen eksempelvis. Tænk ud af boksen, for jordbær eller banan giver altså ingen point.
• Eller.. Kom med et bud på en anderledes, genial eller vildt lækker måde at lave en chokoladedessert eller kage på.
• Eller.. Giv mig et rigtig godt chokoladetip -en god chokolade, et sted at købe chokolade, en café med god kage eller varm chokolade, en uundværlig bog og lignende.

Det handler altså om at være kreativ, og give sit bud sammen med sine kontaktoplysninger inden kl.24 på mandag den.7.5. Det kan man gøre herunder i kommentarfeltet eller på chokoladesansen@gmail.com
Så vil jeg udvælge de bedste bud på bloggens fødselsdag tirsdag den 8.5. og offentliggøre de heldige vindere :-)

Jeg håber I har lyst til at lege med, for jeg er virkelig misundelig på de heldige hoveder, der vinder, jeg ville ønske jeg kunne beholde lækkerierne selv! Søde chokoladehilsner fra Stine med chokoladesansen <3

OBS: Denne konkurrence er sponsoreret.

40 kommentarer:

 1. Louise Andersen2. maj 2012 kl. 16.26

  Hejsa
  Skøn konkurrence, for hvem elsker ikke bare chokolade?

  Jeg går og er ved at tage tilløb til at prøve at lave chili mole, altså en bønne-chili-chokolade sovs.
  Smagte det i Berlin for nogle uger siden, og vil så gerne prøve at kombinere de ingredienser igen, så det er mit bud.

  Hav en dejlig dag,
  Louise Andersen - loan23@sporty.dk

  SvarSlet
 2. Linebinevaskemaskine2. maj 2012 kl. 17.27

  Fantastiske ting :) virkelig lækre sager. Jeg tænker en kraftig brownie med rødbede og nødder i :) Og så laver Aalborg chokoladen nogle lækre flødeboller samt chokolade!
  Hilsen Line

  SvarSlet
 3. Årh STINE! Hmm... Jeg vil altså vinde en af dem her! Damn altså...
  Er det ud af boksen hvis jeg siger at jeg har den vildeste lyst til hvid-chokolademousse med citron og hyldeblomst? Og mørk mousse med lag mandel-honning crumps med chili?

  De to andre kan jeg ikke sige så meget om, men jeg syntes faktisk at det helt fantastisk, at en Geautu Marcel kage er en bagt mousse - lyt lige - en mousse der bagt? Nårh ja, det måske bare mig?
  Fortsat god dag :)

  SvarSlet
 4. chokoladesansen2. maj 2012 kl. 20.41

  Hej Louise
  Tak :-) Ja det ved jeg dælme ikke... Nogen som er meget mærkelige??

  Det lyder sørme også lækkert!
  Jeg er glad for, at du vil lege med ;-)
  *ChokoladeStine

  SvarSlet
 5. chokoladesansen2. maj 2012 kl. 20.46

  Hey tak Line -ja jeg synes faktisk også selv, at det er nogle temmeligt gode præmier... en skam man ikke selv kan deltage i konkurrencen ;-)

  Mnn det lyder spændende!
  *ChokoladeStine

  SvarSlet
 6. chokoladesansen2. maj 2012 kl. 20.51

  He he Louise du må vente til på tirsdag med at få spændingen udløst.

  Nammenam det der mørke mousse med drys lyder skønt! Jeg kender godt gateau Marcel.. læste også din blog forleden ;-) Jeg har bare aldrig bagt den selv -men for sulan da du har ret. Bagt mousse er en skøn opfindelse :-D
  *ChokoladeStine

  SvarSlet
 7. Lyse bunde bagt med hvid chokolade fyld af lakridscreme og mango mousse. Den kage vil jeg gerne smage. Bundene skak være rørt med hvid choko, ikke med stykker så man i hver mundfuld får alle tre ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa tak fordi du deltager med et lækkert forslag.
   Den kombination har jeg ikke prøvet før.. Jeg er sikker på, at det vil smage lækkert :-)
   *ChokoladeStine

   Slet
 8. OMG! Den der æske begærer jeg som en gal..... :-D

  Jeg har et tip - og det er samtidigt den fedeste ting jeg har lært med hvid chokolade. Den smeltes langsomt på en pande og omrøres til en er en ret fast karamelbrun masse. Så bredes den ud på bagepapir og køles af. Den kolde brændte chokolade smager lige som Dajm. Så godt :-)

  SvarSlet
 9. chokoladesansen3. maj 2012 kl. 16.15

  Hah det havde jeg lissom nok på fornermmeren, at du ville ;-)

  Uuuh nams dét har jeg ikke prøvet før. Lyder absolut fantastisk :-D
  *chokoladekramser

  SvarSlet
 10. Hej Chokoladesansen :)
  Umh chokolade i lange baner, det er noget der dur! :)

  Jeg har selv lige lavet en smækker, lækker brownie med saltet lakridssirup, som virkelig slog kegler, min projekt gruppe jublede, bogstavlig talt :) (opskrift ligger på min blog, hvis det skulle friste)
  Ellers så kunne en kage med chokolade, lakrids, hyldeblomst og citron være utrolig lækkert - der er det søde, saltede, sure og chokoladens fedme, yum! :)

  Og nu hvor grill sæsonen starter, så er S'mores ikke til og komme uden om, så kan man evt. bruge en chili-chokolade for og peppe det lidt op :)
  Af lækre chokolader, så må jeg slå et slag for Aalborg Chokolade, de kan altså noget :)

  SvarSlet
 11. Fantastisk lækker præmie :)

  På en London-tur fik jeg for nogle år siden serveret et stykke hvid chokolade med sort kaviar på. Umiddelbart en spøjs blanding, men den fungerer virkelig godt, men det søde chokolade, som får en god modspil af det salte kaviar.

  SvarSlet
 12. Hej Stine! Super lækker konkurrence, vil da save min venstre nutella arm af for præmierne!!! Mit tip må simpelthen være Den lækreste lækre chokolade mousse på 5 min og med bare to ingredienser, chokolade og vand!!! Kan desværre ikke tage æren for opskriften, men den er geniale, men samtidigt dødsens farlig - for hvem har ikke altid chokolade på lager. Chokoladen skal blot smeltes sammen med vand og dernæst over i en skål som er placeret i en skål med isterninger også skal der ellers piskes og wupti, så er der mousse, uhm og mulighederne er uanede kan også bruges ovenpå brownies hvis det skal være lidt svinsk. Lov mig at prøve det, hvis du ikke alleredet har. Tak for en lækker blog, dejligt med alle dine choko indslag, bliv endelig ved!

  SvarSlet
 13. Min pige - du skal tage til Berlin og gå på Fassbender & Rausch Chocolatiers! Der er nogle ret overdådige chokoladefigurer, et hav af forskellige typer chokolader, og så er der en chokoladecafé på første etage, hvor du kan få de syndigste og lækreste ting! Du kan evt. se et par billeder derfra, da jeg besøgte stedet for et par år siden: http://piskeriset.dk/2009/12/01/museumsdag-og-chokolade/

  SvarSlet
 14. Det var dog en super lækker konkurrence ;)
  Jeg har to ting som svirrer i hovedet
  1: World Peace cookies lækre lækre har lavet dem før.
  2: En kage som har været på to do listen som SKAL prøves..Brdr. Price" Mississippi mudpie, som er en lidt anderledes variation end den jeg plejer, der skal bruges ikke mindre end 300 g chokolade , marshmellow, åhh ja så er der lige 500 g smør altså , mindre problem....ja nu står der 111 ned ad hagen. Yvonne
  Yv

  SvarSlet
 15. Sikke nogle præmier! Jeg bliver helt kulret ved tanke om dem ;)
  Mit absolut bedste chokolade-tip sender os på en tur til London. Helt præcist i Soho, hvor min yndlings Leon ligger. Leon er en lille kæde af små cafeer, hvor man kan få det mest fantastiske mad, der virkelig bærer præg af, at de går op i gode råvarer! Udover den skønne mad, laver de også den mest fabelagtige brownie jeg nogen sinde har smagt. Den er tung, klistret og fyldt med mørk Valrhona chokolade, som virkelig får den helt op at ringe. Min skønne veninde som bor i London (og som jeg boede sammen med, da jeg selv tog mig et halvt år i byen), gav mig en kogebog med alle de klassiske Leon opskrifter i, deriblandt også den fantastiske brownie! Jeg er desværre ikke hjemme ved mine kogebøger i skrivende stund, men jeg skal gerne sende opskriften, hvis den lokker ;) Jeg ved i hvert fald, at jeg skal ud og jagte chokolade nu, for min mund løber i vand bare ved tanken!

  /Anne

  SvarSlet
 16. BornInTheHorizon4. maj 2012 kl. 17.29

  Hej! Fed konkurrence, præmierne ser helt vildt dejlige ud (:

  Nu har jeg faktisk ikke eksperimenteret så meget endnu, men det kan nås :D

  Jeg synes chokolade er helt vildt godt på havregrød! Sådan en fyldt chokolade med karamel, som man smider i imens grøde stadig er varm, så den smelter og mmm.. Sund morgenmad? Well, ihvertfald for sjælen. Gør en mørk januar klokken halv seks lidt sødere :D
  På koldskål er det også skønt med (smør)ristede havregryn og chokolade, og så er chokolade på kammerjunkere (som vel desværre er en småkage..) også dejligt.
  Generelt er jeg vildt glad for kombinationen af havre og chokolade. Havrens tit lidt nøddeagtige smag bliver smukt komplimenteret af chokoladen.

  Nogen gode anbefalinger om chokolade? Tjek det indlæg, jeg skrev tidligere idag, om 85% fra Rapunzel. Jeg nyder (næsten) kun økologisk chokolade, og Rapunzels den helt mørke er virkelig god. En veninde og jeg har et kodeord, når vi trænger til dén chokolade (vi behøver bare sige MC85, så ved vi PRÆCIS, hvad den anden snakker om(Mørk Chokolade 85%)) :DD.

  Jeg ved ikke liiiiige, om det er særlig nyt som lagkagefyld, men abrikos/appelsin er altså det bedste! Dog lavede vi, sidste gang vi holdt fødselsdag, en kage med flydende (smeltede) Piratos. Den blev smuk, og passede perfekt ind i vampyrtemaet.

  Til sidst vil jeg lige medsende en rigtig dejlig opskrift på en chokoladebombe, jeg også engang har blogget om. Den er nærmest som en bagt mousse, og man kan absolut kun spise éet stykke, men den er altså fantastisk. Den er ikke min egen, men fra Mikkelgaard. Jeg fandt den i bogen Chokolade af Mikkel Friis-Holm, som jeg VIRKELIG kan anbefale varmt (;

  200 g sukker
  1 ½ dl stærk kaffe
  250 g 70 % chokolade, groft hakket
  200 g (usaltet) smør
  4 æg str. XL

  Kog sukker og kaffe op, og hæld indholdet i en skål. Rør chokoladen og smørret ud i den varme kaffe. Rør æggene i, et ad gangen. Hæld dejen i en smurt springform, 26 cm i diameter. Bages i 45 minutter ved 180 grader i en almindelig ovn eller 160 i en varmluftovn. Afkøles, før den tages ud af formen.

  Dét blev et langt indlæg.. ..puha. Håber jeg kan vinde, det ser jo FANTASTISK ud :DD

  BornInTheHorizon // klodsedesyslerier.blogspot.com

  SvarSlet
 17. Jeg elsker chokolade! En lækker svampet brownie,som er lavet af god mørk chokolade, og med grofthakkede stykker af hvid-/flødechokolade. Den får følgeskab af en sorbet lavet på de nye spæde rababer og spækket med vanillekorn. Sorbeen giver et syrligt/sødt modspil til den søde brownie

  SvarSlet
 18. bunde bagt med hvid chokolade, fyld af lakridscreme og mango mousse :) Se det er en kage jeg gerne vil smage :)

  SvarSlet
 19. malene_ruskjaer5. maj 2012 kl. 15.47

  Jeg er helt vild med chokolade, så mine yndlingskager og is er normalt med ren chokolade :) Jeg eksperimenterer normalt ikke ret meget med smagskombinationer, men jeg kunne forestille mig en chokoladekage kunne være lækker med frisk mynte og pecannødder, og så pyntet med sukkerglaserede appelsin og gulerodsstrimler :)

  SvarSlet
 20. Jeg boede en overgang i USA og der blev jeg het tosset med deres Reeces: skodchokolade med peanutbutter. Lige siden har jeg tænkt at det må være muligt at lave en luksusudgave med noget rigtig godt chokolade og dejlig cremet peanutbutter..mundvandet løber allerede!

  SvarSlet
 21. Wow, lækkert :) Jeg kan utroligt godt lide kombien af noget sød chokolade og noget saltet, så en god chokoladekage med et lag saltede nødder, enten cashew eller peanuts, på, er et hit hos os. Derudover kan jeg godt foreslå en skål varme nypoppede popcorn blandet med en god vanilleis og revet chokolade. Lyder spøjst, men smager altså godt. ;)

  Line

  SvarSlet
 22. Mit bud til en adgangsbillet til konkurrencen er:
  - Fuldfed chokoladeis smagt til med lidt chili, cognac og så syltet ingefær! En rigtig voksen is! Den syltede ingefær gør hele forskellen. Har også bagt havregryns cookies med hvid chokolade, syltet ingefær og lyse rosiner, det er en himmerigsmundfuld.

  Mine fingre er krydsede:) kamillel@gmail.com

  SvarSlet
 23. Uuuuh den præmie måtte gerne ende hos mig!
  Der er jo kommet så mange spændende bud på nye kombinationsmulighed altså! Jeg tror derfor, jeg vil holde mig til et tip. Det der med at gå tilbage, til det man kender, og som virker hver gang: filmen chocolat med Juliette Binoche og Johnny Depp. Jeg dør lidt, hver gang jeg ser den. Altså: chokolade, Johnny Depp og en lille fransk landsby i en og samme film!? Kan det overhoved blive bedre??? Det skulle da lige være, hvis filmen blev nydt med en stor kop varm chokolade.... Uhhmmm :)

  Hilsen maria

  SvarSlet
 24. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 09.52

  Hej Anne
  Jeg så godt den brownie med lakridssirup *mums*.. men hvad er det nu lige din blog hedder? Jeg har simpelthen svedt det ud -man kan jo nå igennem en del blogs på en dag ;-)
  Aalborg Chokoladen er også en af mine favoritter!

  Chokoladehilsner *Stine

  SvarSlet
 25. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 09.53

  Hej Britta

  Tak! Uha det lyder sært.. men jeg ville nok gerne smage, hvis nogen serverede det ;-)

  Chokoladehilsner *Stine

  SvarSlet
 26. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 09.55

  Ja nu kan du beholde din venstre nutella-arm og i stedet nyde din velfortjente præmie ;-)

  chokoladehilsner *Stine

  SvarSlet
 27. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 09.56

  Jeg bøjer mig i støvet for dine overlegne synske evner oh altseende Piskeris ;-)

  chokoladehilsner *Stine

  SvarSlet
 28. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 11.25

  Hej Yvonne
  Mange tak :-)
  1: dem har jeg aldrig hørt om.. navnet siger mig ikke rigtig noget.
  2: Oh dén udsendelse så jeg godt.. snask med snask på ;-)
  chokoladehilsner *Stine

  SvarSlet
 29. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 11.28

  Hej Anne
  Dén opskrift vil jeg da meget gerne have fingre i, det lyder jo absolut fantastisk ;-)
  ...og så må du maile din adresse til mig, så jeg kan sende dig noget chokolade!
  chokoladehilsner *Stine

  SvarSlet
 30. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 11.31

  Hejsa
  Mange tak!

  Jeg synes nu, at det ser ud til, at du har eksperimenteret en del ;-)
  Sikke nogle dejlige forslag.
  Send din adresse, så du kan få din præmie.. der skulle være til nogle portioner havregrød dér ;-)

  chokoladehilsner *Stine

  SvarSlet
 31. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 11.33

  Mnn simpelt og lækkert!
  Jeg har faktisk aldrig lavet rabarbersorbet, så nu ved jeg, hvad nogle af svigermors rabarber skal bruges til :-)
  Mail din adresse til mig, så jeg kan sende chokoladen til dig.

  chokoladehilsner *Stine

  SvarSlet
 32. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 11.34

  Hejsa
  Uh ja både mangomousse og lakridscreme smager dejligt :-)

  chokoladehilsner *Stine

  SvarSlet
 33. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 11.36

  Hej Malene
  Ja den rene chokoladeoplevelse skal man heller ikke undervurdere :-)
  ..ellers skal du prøve at komme stødt stjerneanis i chokoladekagen, det smager skønt. Der kommer en kage på bloggen med lige den kombi snart.

  chokoladehilsner *Stine

  SvarSlet
 34. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 11.37

  Hejsa

  Jamen det er da bare om at komme i sving!

  chokoladehilsner *Stine

  SvarSlet
 35. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 11.38

  Hej Line
  Tak ska' du ha' :-)
  Mmnn lækkert. Jeg har mest kombineret chokolade med saltet lakrids, men det der lyder også godt!

  chokoladehilsner *Stine

  SvarSlet
 36. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 11.43

  Hej Kamille

  Det lyder super dejligt! Jeg har sendt dig en mail.

  chokoladehilsner *Stine

  SvarSlet
 37. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 11.44

  He he.. jamen det er jo sådan ca. min yndlingsfilm :-D
  Johnny Depp OG chokolade *MUMS*
  Tak fordi du ville deltage!

  chokoladehilsner *Stine

  SvarSlet
 38. chokoladesansen9. maj 2012 kl. 11.48

  ..og så har du endda vundet en af præmierne :-)

  SvarSlet
 39. Tusind tak for præmien. Glæder mig, at jeg kunne inspirere dig. Jeg har sendt en mail til dig.

  SvarSlet

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog