AnisKage med CitronFromage

lørdag den 12. maj 2012

AnisChokoladeKage med CitronFromageDet her er en heftig satan af en chokoladekage!! -den blev serveret på bloggens 1års fødselsdag i tirsdags.

Jeg brugte en hel del tid den dag efter arbejde på at læse alle de gode forslag igennem, som mange af Jer havde sendt ifm. fødselsdagskonkurrencen. Der var rigtig mange gode, og det var desuden rigtig dejligt at få kommentarer fra mange, jeg ikke har hørt fra før på bloggen. Efter en masse noter og en prioriteret liste, fik jeg valgt vinderne. Jeg endte faktisk med selv at købe lidt ekstra chokolade for at kunne udlodde nogle ekstra præmier.
Dagen var også en god lejlighed til at gøre lidt status over bloggens første leveår, hvor der har været en meget stabil, kontinuerlig stigning i besøg. Det har vist sig at være en rigtig dejlig måde at dele min hobby med omverdenen på. Jeg har lært en flok fantastiske mennesker at kende, hvoraf nogle bekendtskaber er fortsat ind i en real-life kontekst. Jeg har fået ny viden fra andre bloggere og mine egne læsere. Min bedre halvdel bruger sågar min blog med jævne mellemrum, når han skal vise sine kunder, hvad man bruge nogle af de mange køkkenapparater til -han sælger hårde hvidevarer :-) Og siden bloggen startede har kagen Brooklyn Blackout suverænt ligget på førstepladsen som den kage på bloggen med flest sidevisninger tæt efterfulgt af Fødselsdags Flødeskums ChokoladeLagkage.. det er jo ret skønt at de to smumsede chokoladekager bliver ved med at være så populære ;-)

Selv om jeg var temmelig træt den dag, var det en hyggelig og afslappet eftermiddag med kagespisning og hyggesnak i sofaen, og jeg kan ikke forestille mig en bedre må at fejre dagen på. Det var første gang, jeg havde besøg af Malou, og timerne fløj afsted som bare fanden.
Jeg havde for en sjælden gangs skyld bagt kage udelukkende til mig selv (og Malou), så jeg havde valgte at sammensætte kagen efter, hvad jeg selv havde lyst til. Det sker ikke ofte, da jeg altid spørger ind til, hvad gæsterne eller fødselaren kan lide og desuden altid tager højde for, at de færreste er helt så hardcore til at spise intense, tætte chokoladekager, som jeg er. Langt de fleste mennesker er mest begejstrede for de luftige og lette kager, jeg bager, hvor jeg har fokus på en fin balance mellem det søde/syrlige og det snaskede/luftige. Majoriteten af mine kager er således ikke overvældende fløde-fede og sukker-søde i fyldet eller smør-tunge i kagen.
...denne kage er sød, fed og kraftig, og den er hverken let eller luftig med undtagelse af fromagen, der giver en herlig sur kontrast til den søde, tætte chokoladekage, der har fået et twist af friskstødt stjerneanis :-) 
Jeg lod mig inspirere af en krydret chokoladekage i bogen Chocolate af Sværre Sætre men udelod hakkede nødder, hakket chokolade og de andre krydderier, og i stedet tilsatte jeg lidt mere stjerneanis friskstødt fra granitmorteren og lavede om på nogle andre detaljer i opskriften. Kagen skal egentlig bages i en stor bradepande, så man får nogle små diskrete firkanter kage, men jeg havde lyst til en stor og voldsom sag, så den er bagt i en springform, Så fik jeg en stor, ren, lækker chokoladekage med en dejlig smag af anis. Kagen kom til at spille rigtig fint sammen med den sure fromage.

Fromagen hentede jeg inspiration til i en lidt ældre dessertbog af Blomsterberg, hvor der er en opskrift på citronfromage med safran. Her ændrede jeg på forholdene, så der var mere citron, mere æggehvide, meget mindre fløde, ingen safran, men til gengæld vanilje.

...og fordi jeg er i det gavmilde hjørne, blogger jeg også opskrifterne. Det gør jeg ikke så tit, for det tager tid, og mange gange er opskrifterne enten ikke færdigudviklede eller taget direkte fra en bog.

AnisChokoladeKage
Springform Ø22 cm (større form = tyndere stykker)

250 g smør med stuetemperatur
200 g sukker
7 æg med stuetemperatur
100 g hakket, smeltet chokolade
120 g hvedemel
15 g ren kakaopulver
1½ tsk bagepulver
3 g stødt stjerneanis
 • Tænd ovnen 180 grader varmluft
 • Smør formen
 • Smelt chokoladen
 • Vej mel, kakao, bagepulver og anis af en en skål
 • Pisk smør og sukker sammen i en anden skål til det er helt ensartet og luftigt
 • Tilsæt et æg ad gangen til smørmassen, og sørg for at røre godt mellem hvert æg
 • Tilsæt den smeltede (ikke varme) chokolade (dejen skiller her, det går over, når melet er i)
 • Rør de tørre ingredienser i -rør kun til dejen er ensartet
 • Bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min.

Ret Sur CitronFromage 
1 lag på/i en Ø22 cm. kage

3½ blade husblas
saft og skal af 2 økologiske citroner - for en mildere udgave udelad skallen og nøjes med saft fra 1½ citron
150 g flormelis
2½ dl piskefløde
2 bægre pasteuriseret æggehvide
kornene fra 1 vaniljestang
 • Læg husblassen i blød i koldt vand
 • Riv citronerne og pres dem bagefter
 • Rør vaniljekorn, citronsaft og -skal i flormelissen
 • Pisk først æggehviderne stive (æggehvider kan ikke piskes, hvis der er fedt på ris eller skål)
 • Pisk fløden til let skum i en anden skål
 • Vrid husblassen fri for vand og smelt den med 1 spsk fløde over vandbad (10-20 sek. i mikroovn gør også tricket)
 • Rør den smeltede husblas i citronblandingen
 • Rør citronblandingen sammen med flødeskummet
 • Vend nænsomt de stive æggehvider i
 • Nu er fromagen klar til kagen
 • Stil kagen på køl til fromagen har sat sig
Kagen er pyntet med flødeskum og friske hindbær.. helt simpelt og indbydende :-)

For at se nogle af mine andre lækre opskrifter klik HER

5 kommentarer:

 1. Ammenam, det var virkelig en skøn kage. Tak fordi jeg fik lov til at smage :-)

  SvarSlet
 2. chokoladesansen12. maj 2012 kl. 16.09

  Taaark!
  Tak fordi du kom og smagte ;-) ren hygge!!

  SvarSlet
 3. Oh, la, la...mon den fede,tunge chokolade-bandit af en kage vil gå sammen med passionsfrugt-cheesecake-top du har blogget om tidligere? Slurp :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tror bestemt de vil passe strålende sammen :-)

   Slet
 4. Orv det lyder labert! Jeg håber det bliver rigtig godt. Du blogger vel om det ;-)

  SvarSlet

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog