AnisKage med CitronFromage

torsdag den 9. maj 2013

Romkugler til Mors Dag og alle andre dageNu er det snart Mors Dag, og i stedet for at komme med de obligatoriske blomster, kunne man jo begave sin mor (eller sig selv) med kage.

Romkugler er på alle måder nemme at lave, fordi de som udgangspunkt laves af kagerester, hvorfor det samtidig er en god Stop Spild af Mad opskrift. Jeg gør nemlig altid det, at jeg fryser kanter og andet spild ned, når jeg skærer kagebunde og andre kager pænt til. Det samme sker, hvis jeg en sjælden gang har kage til overs. Der vil således være forskel på de kagerester, man ligger inde med. Til denne portion har jeg brugt en fugtig og kraftig chokoladekage, så på den måde skal man altid justere opskriften efter, hvor meget smag og fugt, der er i det kage, man benytter. Man vil gerne ende med en masse, der smager sødt, tydeligt af chokolade, balanceret af noget syrligt, og den må ikke være for tør eller for klistret.

Jeg bruger:
• Chokoladekage
• Kakaopulver
• Hindbærmarmelade
• Smeltet mørk chokolade
• Mørk rom
• Krymmel

Kagen køres til krummer i foodprocessoren, og de andre ingredienser tilsættes, men man holder igen med marmeladen. Så kører man massen igen, til den er ensartet og lige præcis fast nok til at trille kugler af uden at klistre. Hvis det er for tørt og smuldret, tilsættes forsigtigt lidt mere marmelade, og massen køres igen.

2 kommentarer:

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog