AnisKage med CitronFromage

torsdag den 5. april 2012

Påske-PassionsfrugtCheesecake Med TrøffelcremePåsken skal da fejres med kage, især når man er inviteret på påskemiddag, og de andre gæster vistnok ret gerne vil smage en af mine kager... Prøv lige at stave til præstationsangst!!

Jeg gik i kreativt-mode for en uges tid siden for at finde på en rigtig mumset forårskage. Det måtte gerne være en sød, snasket kage med masser af chokolade, så jeg fravalgte biscuitbunde, der jo udmærker sig ved at være meget luftige. Jeg bestemte mig i stedet for en kraftig chokoladekage med masser af kakao, smør, mælk og hvidvinseddike. Hertil ville jeg supplere med noget chokoladefyld og et eller andet frisk som kontrast. Det endte med en trøffelcreme lavet på Valrhona Caraque 56%, der ikke er helt så kraftig som eksempelvis Manjari og Guanaja, men den får lov at komme til sin ret med æggeblommer og øko-fløde. Den friske komponent ville jeg gerne eksperimentere lidt med. Det bliver nemlig nemt det samme med bær og chokolade hver gang, synes jeg... Passionsfrugt har jeg imidlertid ikke leget med før, og farven er oven i købet dejlig sart gul.
Kernerne blev siet fra, og saften fra passionsfrugterne blev rørt sammen med Buko naturel, sukker, vanilje, æggeblommer, husblas og øko-flødeskum.Da en klodsmajor har smadret mit sukkertermometer, ville jeg ikke bøvle med at temperere chokolade til kagens kant og lavede i stedet en tyk ganache på mørk chokolade og smør. Efter at have klippet plastic til i rette størrelse sprøjtede jeg blomster med gul chokolade (smeltet hvid chokolade med gul farve) i et cornet. Herefter hældte jeg forsigtigt den mørke ganache ud over. Jeg var ikke forsigtig nok, for blomsterne blev lidt udgnidrede :-( og da chokoladekanten skulle løftes over på kagen, gik strimlen i stykker, så jeg måtte samle den i tre dele.. øv! Men jeg reddede den nogenlunde :-\ og den gule farve på blomsterne fik ikke den helt rigtige nuance, og stregerne skulle have været smallere...Øvelse gør mester ;-)

Kagen er toppet med rosetter af passioncreme, frysetørrede jordbær og små fondantblomster.God påske!

13 kommentarer:

 1. Hey tak Anne..!

  SvarSlet
 2. *bøvs* ja :-)

  SvarSlet
 3. Det er godt nok en flot kage... Mmm, hvor ser den bare lækker ud!!

  SvarSlet
 4. Mange tak Rikke, hvor er du sød! Den smagte rigtig godt :-)

  SvarSlet
 5. Kagen ser både fin og prof ud (jeg kan ikke se de fejl, som du selv ser;-) og så lyder den så skøn med passionsfrugt.

  SvarSlet
 6. Tak tak altså :-D Ja den smagte også rigtig godt!

  SvarSlet
 7. Wow, den er fantastisk :-)

  SvarSlet
 8. Tak søde :-)

  SvarSlet
 9. Den lyder bare så lækker.. Kunne man lokke dig til at smide opskriften på bloggen??

  SvarSlet
 10. Tak Lykke

  Selve kagen er fra en kogebog, som jeg ikke vil kopiere, men en lækker tæt chokoladekage af hvilken som helst slags virker fortrinligt. Trøffelcremen ligger allerede på bloggen og cheesecaken er en standardopskrift fra Karolines, som jeg bare har tilsat passionssaft.

  SvarSlet
 11. Tusind tak - det vil jeg forsøge mig med så :)

  SvarSlet

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog