AnisKage med CitronFromage

torsdag den 12. april 2012

Morgenmad Og KageplanlægningGod kaffe og en grovknækker med øko-smør og pålægschokolade fra Løgismose... findes der nogen bedre måde at starte dagens kageplanlægning? Ikke for mig i hvert fald :-)

Jeg har det sådan, at når jeg skal komponere en stor kage med fondant og hejs, så bruger jeg altid tid på at lægge en slagplan for dagens projekt. Hvad vil jeg lave, hvor lang tid tager det, hvor meget kan jeg nå, hvilken rækkefølge skal det laves i og hvor mange små ting kan laves i god tid?
Ja jeg er en super pedantisk planlægger med alt, men det er simpelthen så dejligt, at jeg eksempelvis bagte bundene i påsken, fordi jeg vidste, at det ville lette arbejdet rigtig meget nu. Alt skal helst være helt frisklavet til sådan en kage med fløde-/æggefyld, og det medfører tit en lidt presset arbejdsgang, idet man ender med at skulle lave det hele i løbet af en-to dage.

Det er derfor eksempelvis utrolig rart at kunne tage kagebunde op af fryseren, at have fondant eller overtræksmarcipan klar eller købt, at man har lavet blomster og anden pynt til kagens, at alt hvad man skal bruge af hakkede af nødder og chokolade er hakket og klar i bøtter og man kan også koge kompot, bærsylt, sirup o.lign. et par dage i forvejen. Så bliver projektet ikke så uoverskueligt, man får ikke den der slagmark af et køkken med fyrre klistrede skåle, og hvor lagde jeg nu vaniljestængerne?

2 kommentarer:

  1. Shit du er næsten på linje med Egon Olsen! :-D

    SvarSlet
  2. Jep så hvis du lige vil sende en træsko, en pose linser og en rørtang :-P

    SvarSlet

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog