AnisKage med CitronFromage

lørdag den 19. maj 2012

KaffeIs Med Knasende ChokoladeStykker
Da jeg købte fløde til projekt is, havde de kun ½liters økofløde. Jeg havde derfor fløde til 2 portioner is, da der gik ¼ liter til ananasisen. Så den sidste halvdel blev blandet med en dåse kondenseret mælk og et stort shot afkølet espresso til en super nem, himmelsk og vanedannende kaffeis.

Jeg ville gerne have brugt en kop espresso brygget på mine Deep Cave bønner fra FarmMountain Coffee, men ham der manden, jeg bor sammen med, kom en af espressomaskinens dele i opvaskeren... det kan metallet ikke li' :-( Så jeg brugte i stedet et shot Espresso Intenso fra vores lille Dolce Gusto maskine. Det er ganske udmærket kaffe, men ikke nær så lækkert som et hjemmebrygget shot på yndlingsbønnerne.

Jeg kørte isen i 30-40 minutter på ismaskinen, før jeg kom isen i en bøtte og hurtigt vendte hakket mørk chokolade i. Da den havde sat sig, serverede jeg den sammen med ananasisen... og hold da fast den er go'!! Perfekt cremet med en kraftig kaffesmag og sødme fra den kondenserede mælk. Den er også super lækker alene -jeg har lige testet den igen- så jeg bliver sandsynligvis snart nødsaget til at lave endnu en portion. Siden det er verdens nemmeste is, så gør det ikke så meget. Jeg skal bare have skaffet nogle flere dåser kondenseret mælk :-)

8 kommentarer:

 1. Monsterscircus.wordpress.com19. maj 2012 kl. 15.01

  Hvor lækkert! Ja det er mega farligt med den kondenserede mælk, man er aldrig langt fra en kop is! Rigtig god weekend!

  SvarSlet
 2. Uha uha hvor ser den skøn ud! Jeg er ikke til kaffe i flydende form, men i chokolade, kager og is er det helt perfekt :-)

  SvarSlet
 3. chokoladesansen21. maj 2012 kl. 23.48

  Ja det er en skøn og nem opskrift :-)

  SvarSlet
 4. Tak :-) Jeg er til kaffe i næsten alle former, men det har jeg faktisk først lært inden for de sidste 2-3 år.

  SvarSlet
 5. venterpaavinblog18. juni 2012 kl. 11.00

  Yum, jeg knuselsker kaffeis! Hvem der bare havde en ismaskine!

  - Anne

  SvarSlet
 6. Marie Havnø Frank15. juli 2012 kl. 17.13

  Uhmmm det ser godt ud! Det kune jeg godt finde på at kaste mig ud i!

  SvarSlet
 7. He he ja en ismaskine er dejligt legetøj ;)

  SvarSlet
 8. Det glæder min virkelig at kunne inspirere dig... gør det endelig!

  SvarSlet

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog