AnisKage med CitronFromage

torsdag den 2. februar 2012

Charmerende ChokoladeFondant og Hjertelig JordbærSorbet


Da vi just har påbegyndt 2012.. hov hvor blev januar af? ...vil jeg blogge om min nytårsdessert, der var temmelig vellykket og faktisk kan spises på alle tidspunkter -hvorfor skal man nøjes med at spise det bedste én sølle gang om året?
Desserten består af lun chokoladefondant og en kraftig jordbærsorbet. Fondant er en kage, som man kun bager til den liiige har sat sig i siderne og stadig er lækker og flydende i midten, hvorefter den serveres med det samme, så man kan spise den, mens den er lun og lækker. Det at den serveres halvbagt betyder naturligvis, at man laver den med pasteuriserede æggeblommer. Derudover består den af rigtig meget chokolade (Guanaja), smør, god vanilje og kun en anelse mel :-)
Når man sætter tænderne i den lune kagefætter er det en oplevelse af kage med varm klistret chokoladesauce, hvor smagen af den gode chokolade virkelig får lov at dominere fordi den bliver fremhævet af det fede fra æg og smør.. det er en heftig sag, der bestemt ikke skal serveret som en lille let dessert.
Jordbærsorbeten har jeg fremtryllet som en nødløsning, fordi jeg til min gru pludselig opdagede, at mit køleskab var flødefrit.. jeg havde kogt en jordbærkompot med vanilje og purreret den, og da den stadig var varm, valgte jeg at piske æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps, som jeg så ved fortsat piskning hældte den brændvarme kompot over. Varmen får æggene til at emulgere og gør massen dejlig tyk og cremet. Da det var tilstrækkeligt afkølet vendte jeg en omgang stive æggehvider i og kørte det en tur i ismaskinen.
Sorbeten blev meget luftig i konsistensen og smagen var kraftig af jordbær fordi den ikke blev dæmpet af fedt fra hverken mælk eller fløde... smums!

Jeg brugte noget af væden fra den søde kompot til at lave en jordbærsirup, som blev hældt over til sidst og så har jeg brugt en anelse gulddust som pynt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog