AnisKage med CitronFromage

fredag den 22. juli 2011

Hindbærguf Hyllet i Ganache



Vi fik besøg af gode venner med gode smagsløg, så der skulle kræses for de mange ganer.
Jeg endte med denne kage af:

  • Genoisebunde med kakao
  • Hindbærfromage
  • Hakkede hasselnødder
  • Hakket hvid chokolade
  • Ganache af mørk chokolade
Jeg bøvlede med den rette temperatur på ganachen, så mit kurvefletmønster blev kun pænt i den ene side, men ellers var kagen fantastisk. Den fik en perfekt balance mellem den lette og syrlige hindbærfromage, nødderne i det øverste lag og den bittersøde ganache -mums!


Der var en begrænset mængde flødeskum i hindbærfromagen og piskede æggehvider for resten.. det gør kagen mindre tung og den friske smag af bær bliver ikke overdøvet af fed fløde.



7 kommentarer:

  1. Umm, det lyder også rigtig godt. Ummhh...

    SvarSlet
  2. Tak Camilla :-) Det var også rigtig godt -hvis jeg selv skal sige det!!

    SvarSlet
  3. Hvordan #&!!"##! har du lavet det flettet mønster af ganache ... det rigtig flot og meget prof. ud

    /Christoffer

    SvarSlet
  4. Tak Christoffer, det er jeg glad for, at du synes :-)

    Det er et kurvefletmønster, som jeg sprøjter på med en flad tyl med takker. Det er et klassisk mønster, der kræver tålmodighed og en sikker hånd, men derudover er det faktisk ikke så kompliceret.

    SvarSlet
  5. Hvordan laver du det flettede mønster i ganachen?

    SvarSlet
  6. Det er såmænd bare sprøjtet på med en takket tyl. Det er ret simpelt men kræver tid og præcision. Teknikken hedder kurveflet og du kan garanteret finde en instruktion eller video via Google ;-)

    SvarSlet
  7. Den ser så lækker ud :) Og den hindbærmousse lyder lækker - har du en opskrift, der er offentlig tilgængelig?

    SvarSlet

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog