AnisKage med CitronFromage

fredag den 9. september 2011

Sprøde HonningSmåkager med Snert af Ingefær og Sød ChokoladeJeg skulle have været til kaffeslabberas og hygge ved en ny bekendt i går... en skøn kage-bage-kvinde er hun, så jeg havde regnet med og glædet mig til, at jeg mellem kaffetår og grov humor nok skulle få dækket min kagetrang der... men ak og ve hun måtte aflyse, og jeg var derfor overladt til min egen kagetomme lejlighed.
Det stod ned i stride strømme, jeg havde fri og vurderede, at det var bedst for humøret at bage noget af de ting, jeg i forvejen havde i køkkenet -er ret overbevist om, at det faktisk er sundhedsskadeligt at handle ind i regnvejr!!

Det er en dejlig undskyldning for først at læse sine bagebøger igennem for inspiration... bagefter laver jeg min egen version ud fra, hvad jeg har i køkkenet og det, jeg har lyst til.
Her er nogle af de ting, jeg havde:God mælkechokolade, der ikke kun smager af sukker, smør, en af mine nye vaniljestænger, frisk ingefær og flydende blomsterhonning.
Alt dette blev sammen med rørsukker, mel, bagepulver og natron til småkager..

De blev ok.. knasende, men ikke sådan hårde og sprøde - søde med smag af krydret ingefær - små stykker sød chokolade indimellem
Jeg poster ingen opskrift, for jeg ville gerne have dem lidt sprødere, mere honningsmagende, flere chokoladestykker og en anden størrelse... og så glemte geniet at komme dem i kagedåse, da de var kølet og hærdet op, så nu er de bløde!

Nogle gode råd?? Tænker at de kommer en kort tur i ovnen igen på varmluft og får lov at tørre påny..

2 kommentarer:

 1. Hej Chokoladesans,

  Ah, ingefær! Ah, småkager!

  Jeg fandt for noget tid siden en opskrift på småkager, der bliver lige sådan, som jeg gerne ville have dem: sprøde og hårde. Måske kan du bruge den til dine videre eksperimenter? Opskriften er nederst i det meget lange indlæg, som du sagtens kan springe over.

  http://madogmening.blogspot.com/search?q=snickerdoodles

  Jeg tror i øvrigt godt, at du kan bage de bløde småkager igen; det gjorde jeg med en omgang forleden og det hjalp!

  God weekend!

  Lise

  SvarSlet
 2. Tak for det Lise!

  Ja jeg tror, at jeg har fået et ingefærflip ;-) det luner og dufter så skønt her, hvor kulden langsomt siger sig ind i alle kroge.
  Næh hvor dejligt, det er sødt af dig at dele dit link. Jeg er på evig jagt efter den perfekte balance mellem størrelse, smag og bagetid på de sprøde sager.
  De cookies med kakao, nødder og kokos jeg bagte for nylig blev faktisk rigtig gode..

  .. Jeg bagte dem faktisk igen og de blev skønne derefter :-)
  /Stine

  SvarSlet

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog