AnisKage med CitronFromage

tirsdag den 20. september 2011

Anderledes Aromatisk LakridsLagkageDet her er en anderledes krydret lagkage for de eventyrlystne, der ikke synes at jorbær/chokolade er den eneste rigtige kombi i en lagkage. Jeg har længe haft idéen, men manglede en lejlighed at servere den til.. da mine forældre og bror alle tre har fødselsdag i september, fik jeg mulighed for at afprøve den, for de er alle nogle gourmet-trolde, der ikke går af vejen for noget nyt og spændende :-)

Den består af:

 • tynde lyse sukkerbrødsbunde dryppet med ingefærsirup
 • vaniljefromage med revet citron og honning
 • stærk, salt lakridssmørcreme
 • Honningmelon i tynde skiver
 • lys chokoladetrøffelcreme.

Den er pyntet med kakao og en høj kant af mørk chokolade.

Chokoladekanten laves ved at temperere en portion chokolade (godt 100 g.) og smøre den ud i et jævnt lag på en lang kraftig plasticstrimmel der passer til kagens mål. Når chokoladen er næsten hærdet og ikke løber, lægges strimlen rundt om kagen. Lad strimlen sidde til chokoladen er helt hård og træk så strimlen af.. jeg fik naturligvis målt forkert og chokoladekanten var 2 cm. for kort, da den kom på kagen, så jeg måtte improvisere og nødlappe med en rest-klat.

Den fik en kraftig smag af lakrids og ingefær.. næste gang tror jeg, at jeg vil tone lakridsen en anelse ned og udelade enten fromagen eller trøffelcremen.. fromagen kunne eventuelt konverteres til hvid chokolademousse med citron.. der skal helt sikkert eksperimenteres lidt mere, før jeg bliver helt tilfreds med balancen, men kagen var nu ret god på trods af min egen kritik!

Nogle af de lækre ingredienser i kagen var lakridspulver fra Urtegaarden, øko-citron, honningmelon som desværre ikke var helt moden og min sidste portion lækkermums flødechokolade købt hos Konnerup & Co for en milliard år siden..Opskrifter på sukkerbrød, lakridscreme og trøffelcreme findes på min side med opskrifter...

9 kommentarer:

 1. Den er rigtig flot - sikke farver! Jeg har mange gange tænkt på at lave sådan en chokoladekant, men men... det har jeg ikke nået endnu. Din er i hvert fald meget smuk :-)

  SvarSlet
 2. Tak skal du ha'. Det er jeg glad for du synes!!
  Jeg er faktisk bedre venner med chokoladen end jeg er med en omgang MMF synes jeg... det her tager ikke nær så lang tid og effekten er fin -og så smager det bare meget bedre med chokolade ;-)

  SvarSlet
 3. Hvis der lige minuser honning-melonen, så lyder som noget jeg kunne lide :) Jeg kan godt lide honning melon, bare ikke med noget andet - overhovedet. Har prøvet i kage, salat, med skinke viket om, i musli morgenmad med yoghurt. Nix. KUN den "rene" vare.
  Udover den mindre detalje, så det smukt med den kant, selv er jeg ofte for doven at tempere chokolade, med mindre jeg laver fyldte chokolade - hvor man bliver nødsaget til det... Jeg bliver bare imponeret når andre gider :)

  SvarSlet
 4. Ja det er jo lidt sært, men jeg kan se, at du har været ret ihærdig med at prøve forskellige kombinationer ;-) Hmm det får mig til at tænke på, om jeg mon har det sådan med noget?? Det kan jeg ikke lige komme i tanker om, men jeg siger til, hvis der sukker noget op ;-)
  Iiih tak.. jeg er såmænd bare blevet træt af alle de gange, hvor det er mislykkedes for mig, fordi jeg ikke har tempereret ordentligt :-)

  SvarSlet
 5. Altså bortset fra lakridsen og melonen og.. og.. og.. så er den nok vildt lækker :-D))

  Og den der chokoladekant.. Jeg er jo NØDT til at prøve det der snart! Det ser ederhyleme skide godt ud! Sgu!

  :-D

  SvarSlet
 6. Det kan man selvfølgelig godt sige ;-)

  Iiih tak fandme så!! Kan du så komme igang.. det tager ikke nær så lang tid for mig som at stå og rulle fondant ud og bøvle med at få den til at ligge pænt på kagen.. og så smager det jo godt med sprød chokolade på kagen!

  ;')

  SvarSlet
 7. Jep! Nu har jeg lånt sukkertermometer og får sørme et foræret af en bekendt om nogle dage :-)

  SvarSlet
 8. hej!!!
  hvor kan man købe de der plast-strimler? har tænkt på at lave en kage med chokkolade rundt om men kunne ikke finde dem): håber du kan hjælpe mig.
  ps. dine kager ser VIRKELIG lækre ud(:
  MUMS

  SvarSlet
 9. Hej Karen
  De plejer at have dem ved dinkage.dk :-)
  Og tusind tak!

  SvarSlet

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog