AnisKage med CitronFromage

søndag den 25. september 2011

Søndags SolbærChokoladeLagkageJeg fik lyst til søndagshygge med varm the og kage, og det skulle ikke være for besværligt i dag, så jeg bagte en nem 5minutters MikroovnsChokoladekage (samme grundopskrift som til Koket Karamel og Fredagshygge-Chokoladekage) denne gang med appelsinjuice og chokoladestykker Da jeg egentligt skulle have færdigpyntet en fødselsdagskage til svigerfar, havde jeg for en gangs skyld frisk fløde i køleskabet. Min svigerfars kage er nemlig udsat til senere på ugen og jeg har normalt ikke lige fløde stående.
Jeg piskede derfor en gang flødeskum med en smule rørsukker og vaniljekorn fra en stang burbonvanilje.. for udfordringens skyld blev det håndpisket -så behøver jeg jo heller ikke at træne mere i dag vel??? Flødeskummet blev vendt med lidt solbærmarmelade og fyldt i kagen efter den var delt i to og den nederste bund smurt med marmelade. Resten af solbærskummet smurte jeg uden på kagen i et jævnt lag og sluttede af med at lave hurtige chokoladesnirkler med en teske dyppet i smeltet chokolade.

Den blev mumset, svampet og lækker og tog ikke ret lang tid at lave og fordi den er bagt i en margretheskål, får den en flot kuppelfacon... jeg vil forresten lige benytte lejligheden til at linke til Camilla med bloggen Himmelske Kager, der med sine geniale guide i Grundlæggende Kagedekoration (trin 3) har lært mig at lægge et par stykker madpapir på fadet, inden kagen kommer på, så fadet ikke bliver svinet til. Når man så er færdig med at pynte, kan papiret trækkes ud under kagen og vupti.. en smuk kage på et rent fad :-) Tak Camilla!! ...Det er et besøg værd!

Nå jeg skal drikke mere the, spise kage og se nogle afsnit af True Blood

Her er lige et par stemningsbilleder fra vores søndagshygge:

 


4 kommentarer:

 1. Ved første øjekast lignede det en is-bombe. Den ser lækker ud! Solbær er mums... Jeg hånd pisker også - undskylder det i stedet for at gå i træningscenter :)
  Hvor er dine katte altså bedårende! O'Mally er bare for lækker at se på nederst til højre.

  SvarSlet
 2. Det har du sgu ret i ;-) havde jeg ikke tænkt på.. Øv nu får jeg lyst til is!
  Jep det er fikst, men det giver desværre kun muller i den ene arm ;-)
  Årrh tak -jeg er totalt til falds når nogen roser dem :-D ja jeg synes i hvert fald han er nuser og så er det hyggeligt med selskab, når man står i køkkenet!

  SvarSlet
 3. Jeg bukker mig i støvet for dem, der håndpisker! Men er det ikke fjollet, når nu kagen tager så kort tid at lave??? Men ak og ve hvor ser den skøn ud især inden i. Jeg må snart prøve den opskrift:-)

  SvarSlet
 4. Jo gu er det fjollet ;-) begå endelig ikke den fejl at tro, at jeg sådan håndpisker hver gang... Riset til den motoriserede var i opvaskemaskinen så jeg syntes lige, det var sjovt :-)
  Det er en dejlig opskrift, når det skal være nemt og hurtigt!

  SvarSlet

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog