AnisKage med CitronFromage

torsdag den 29. november 2012

KransekageKonfekt


Det er så småt ved at være tid til julerier i køkkenet. Hvis man ikke er til den helt store omgang småkager eller bare elsker marcipan og nødder, så er de her lykken. Det tager ingen tid at røre massen sammen, og de kan sagtens laves uden småkagepresse, hvis man ikke er bidt af en gal gadget freak som jeg. Nødderne bliver dejligt ristede, mens de bager i ovnen og giver en skøn smag til kransekagen.

I en skål blandes:
* 250 g. ren marcipan
* ca. ½ dl. æggehvide
* evt. lidt flormelis til at justere konsistensen

Det er nemmest at blande sammen med røremaskine eller, hvis man river marcipanen på den grove side af et rivejern. Massen skal være ret blød, hvis den skal sprøjtes med småkagepresse eller sprøjtepose. Hvis man ikke bruger nogen af delene, skal massen være mindre våd, så man kan trille små kugler af massen med flormelis på hænderne.*Det kræver lidt øvelse at få konfekten sprøjtet pænt ud med småkagepressen. Fortvivl ikke, hvis det bliver grimt første gang, for massen kan skrabes af bagepapiret og kommes tilbage i pressen. Så begynder man bare forfra med rent bagepapir. For mig virkede det bedst at trække pressen hurtigt op næsten samtidig med, at jeg trykkede en gang på håndtaget... men eksperimenter selv med teknikken.

*Ind imellem var det også nødvendigt at skrabe overskydende kransekage af mønsterpladen, så den slap hver portion pænt.

*Hvis man ikke bruger småkagepresse, former man kugler af valnøddestørrelse med flormelis på hænderne. Mas kuglerne let flade med bagsiden af en ske, når de ligger på pladen.

*Når pladen er fuld, kan man med en let fugtig finger trykke dutter ned på stykkerne, så de bliver pæne, Til sidst trykker man forsigtigt en hasselnød ned i midten.

* De bages ved ca. 200 grader i 10-12 minutter til de er mellembrune i bunden. 


Man kan blande flormelis i massen så den kan trilles ud i pølser og formes til traditionelle kransekagestykker, som pyntes med royal icing, når de er kolde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog