AnisKage med CitronFromage

mandag den 5. november 2012

Er Kaffe Tilsat Smag Godt?Jeg er gennem de sidste 10 år blevet mere og mere glad for kaffe og drikker ofte en kop lækker kaffe. Det kan nok næppe komme bag på nogen, at jeg sætter lige så stor pris på god kvalitet af kaffebønner som chokoladebønner. Når kaffen af og til skal have et twist, rører jeg en skefuld hjemmelavet vaniljesukker i eller kommer et stykke chokolade ned i koppen... og så har min veninde Johanne lært mig at male en kapsel kardemomme sammen med kaffebønnerne -YUM!

Normalt køber jeg aldrig kaffe tilsat smag, men jeg fik tilbudt at teste nogle varianter fra coffeebeansonline, og jeg fik lyst til at give det et forsøg efter at have fået nedenstående beskrivelse:

Kort om importøren: Kaffe fra små familieejede kafferisterier
Coffeebeansonline.eu drives af Pia Krog i Herning, som har specialiseret sig i at handle med små, familieejede kafferisterier verden over. Her udsøger hun de mest karakterfulde kaffer, som hun hjemtager i små partier. Hendes sortiment er landets bredeste med et væld af kaffesorter, espresso, smagskaffe, koffeinfri kaffe med og uden smag samt Fair Trade kaffe.
Kort om smagskaffe: Derfor er der kvalitetsforskel
Kvalitetsspændet på smagskaffer er endnu større end for traditionel kaffes vedkommende. Hvis en smagskaffe fremstilles af gamle, kedelige kaffebønner og tilsættes kunstig aroma og sukker, så smager den derefter. Pia Krogs smagskaffer fremstilles ved at førsteklasses arabica-kaffebønner tilsættes den naturlige aroma af f.eks. chokolade, kokos eller forskellige bær. Hendes smagskaffer tilsættes hverken sukker eller syntetiske aromastoffer.

Smagskafferne brygges bedst i stempelkande eller som filterkaffe. Du kan selv bestemme om du vil have dem malet eller som hele bønner.

Jeg fik disse 4 varianter til test:
Chocolate
Vanilla Chocolate Nut
November Kaffe
Seville Orange

Min kæreste og jeg har testsmagt og brygget af flere omgange både med/uden sukker og med/uden mælk.
Det har taget lidt tid at testsmage, for jeg synes, at kafferne skulle have en fair chance. Når man får noget tilsendt, der på papiret lyder virkelig godt, er det ikke så rart at udtale sig negativt om produktet, men smag og behag er jo forskellig, og jeg vil gerne komme med min ærlige mening. De to sidste kaffer var ingen af os nemlig voldsomt begejstrede for.. november kaffen var faktisk ok med en sjov sød smag af hindbær, men efter 4-5 mundfulde endte den med at blive noget kvalm med en sær eftersmag uanset, om der var sukker/mælk i og uanset brygning. Orangevarianten kunne ingen af os drikke.. orangesmag og kaffe er vist ikke lige vores kop te ;)
Vi kunne bedst li' de to første, men ingen af dem smager kraftigt igennem, det er mere som en underliggende nuance i kaffesmagen. Den med chokolade er meget diskret, mens vanilje-nød varianten giver en fin aroma af nødder. Man får naturligvis en helt sukkerfri kaffe med denne type smagskaffe, men jeg kan bedst li' dem med lidt sukker og mælk i.
De findes i mange varianter, og jeg kunne godt finde på at prøve nogle andre, når mine choko-kaffebønner er brugt op, for jeg synes faktisk, at det er ret interessant med nogle undertoner i kaffen. Ja det kommer vel ikke som nogen overraskelse, at chokolade varianten var min favorit.. jeg er og bliver en chokoman også, når jeg drikker kaffe :-)

Så for at svare på spørgsmålet i overskriften: Ja nogle af dem er ganske gode, men jeg synes nu stadig, det smager aller bedst, når jeg selv dropper et stykke chokolade eller en skvis kaffesirup i min kaffe, sukkergris som jeg er!


OBS: Dette er et sponsoreret indlæg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog