AnisKage med CitronFromage

torsdag den 23. juni 2011

Chokomanen's ChokoladeVelkomst

Her er så kagen til min savnede, hjemvende chokolade-elskende veninde, som jeg omtalte i Kage Brainstorm i sidste uge.


Min veninde er som jeg en rigtig chokolade-entusiast og vi har sammen delt mange gode chokoladestunder, så kagen her er det ypperste af min chokoladekage-formåen og den er derfor proppet med lækker (dyr) Valrhona chokolade og kakao samt skønt økologisk mel, rørsukker, smør, fløde og vanille.


Det er (endnu en gang) chokoladekage a la Claus Meyer denne gang med Valrhona's Guanaja chokolade og solbærsaft. Den er lagt sammen med Valrhona Manjari trøffelcreme og øverste lag er dryppet med hjemmelavet chokoladesirup efter Mads Madglad's opskrift og toppet med brombærkompot/gelé kogt med økologisk Burbon vanille.
Til sidst er kagen pyntet med en chokoladekant af Guanaja chokolade og store hvide chokoladeflager stablet som et lille Sankt Hans bål.


Her findes opskrifterne på kagen og trøffelcremen og under Tips og tricks ligger en vejledning til temperering af chokolade til kanten på kagen.


...og her er et stykke af min nye yndlingskage.
Der er mange flere billeder på linket herunder..

Min yndlingsingrediens i hele verden...
Her er noget af den skønne chokolade lavet til trøffelcreme..
En hel flok lækre brombær står og hygger sig med rørsukker og en vanillestang..
Kagen står i ovnen og sender velduft ud i køkkenet..
Den sammenlagte kage med trøffelcreme i midten og brombærkompot på toppen. Nu venter den bare på at få sin chokoladefrakke på..

6 kommentarer:

 1. Man føler sig meget beæret over at have en lille bitte inspirationsdel i den kage!! Den er modbydelig lækker ud!! :-)

  SvarSlet
 2. Tusind tak Mads!!
  ..den var faktisk også modbydeligt lækker at spise ;o)
  Og siruppen står nu i mit køleskab, klar til mange andre lækre sager!

  SvarSlet
 3. Ja, det tænkte jeg jo nok.. Hmm.. vil måske ønske mig et sukkertermometer som før-julegave. Juleaften er det jo for sent ;-)

  SvarSlet
 4. ;-) Der er ingen vej udenom.. Man kan også tage lidt af chokolade fra og hakke den ekstra fint. Det røres så i den smeltede chokolade.. Men metoden er ikke lige så præcis og det lykkedes ikke altid for mig.. Så jeg ville bestemt ønske mig en præ-julegave. Så kan du jo kvittere med hjemmelavet fyldt chokolade.. Mmmn!

  SvarSlet
 5. Hejsa
  Lyder som en rigtig lækker kage :-) Jeg har dog lige to spørgsmål:
  Hvor mange lag er der i kagen og hvad består lagene af?
  Hvornår i processen dryppes øverste lag med chokoladesiruppen?

  Hilsen
  Lars - der snart skal bage denne kage ;-)

  SvarSlet
 6. Hej Lars
  Mange tak :-)
  Som jeg skriver midt i indlægget og nederst på siden, er der trøffelcreme midt i kagen og brombærkompot stivet med husblas på toppen, så der er altså to lag fyld og to lag kage. Den øverste kage skal bare have sirup på inden kompotten, men det er jo nemmest først at gøre det, når du lægger kagen sammen, så du ikke skal holde på en fedtet bund.

  God fornøjelse :-)

  SvarSlet

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog