AnisKage med CitronFromage

onsdag den 7. december 2011

Buttede BrunkageMuffins med Bjergtagende Blød AppelsinGanacheTraditioner er der mange af, når der skal julehygges i det ganske, danske land. Brunkagemuffins er en af mine traditioner, som vistnok havde sin begyndelse, det år jeg flyttede hjemmefra -du godeste det er ved at være længe siden...
Jeg har bagt dem stort set hvert år lige siden, hvilket jo i sagens natur er det, der gør det til en tradition.. hold op hun er kvik hva'? Jep! Hvis vi imidlertid ser bort fra min enestående evne til at påpege det indlysende, så kan jeg fortælle, at jeg på ingen måde er slave af traditioner. Jeg stæser ikke rundt og bager 47 forskellige slags julesmåkager, fordi vi plejer at bage dem, mens jeg i øvrigt fletter hjerter og binder kranse til jeg brænder sammen af herlig julestress bare for at tilfredsstille et eller andet glansbillede af vores forestilling om jul... fuck det! "Hvor er hyggen i det?" Spørger jeg bare.
Jeg har gjort det til en regel, at jeg kun laver de juleprojekter, jeg finder hyggelige (og har råd til) det givne år. Nogle gange får den fuld skrue med dekorationer, peberkagehus, småkager og hjemmelavet gejl. Andre gange er det den mere skrabede udgave med købte løsninger og fire lys på et fad fra Tiger.. man bliver ikke mere julelykkelig af krampagtigt at opretholde en blankpoleret jeg-laver-aaaalt-selv-fra-bunden-og-er-super-overskudsagtig facade.
Her kommer de skønne muffins ind i julebilledet, for de er hurtige at bage og spreder straks en dejlig krydret brunkageduft i hele hytten. De kan spises nøjagtigt, som de er, man kan pynte dem med æggehvideglasur eller toppe dem med florlet hvid appelsinganache med Tahitivanilje... uuuh så godt! Min tunge synger julesange af fryd ...

Den brune muffin med sin pynt
venter på vi får begyndt
og når alle lys er tændt
og her lugter brunt og brændt
er det som en juledag
i min mund, hvor den blev af

(Nej versefødderne passer ikke med den oprindelige sang, for jeg har taget mig kunstnerisk frihed og klippe-klistret efter eget behov - Sif har vist iøvrigt smittet mig med en slem omgang kagesynge'nitis)

Nu har jeg forhåbentlig kager nok på lager til de næste dage, hvor først Sif kommer til te og dernæst bedsteveninden Mie til filmmaraton og julehygge. Med en mild underdrivelse så sætter de vist begge pris på en bette kage :-)

Opskrifterne er lagt ud og findes nu under: "Brunkagemuffins" og "Ganache, hvid med appelsin"Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog