AnisKage med CitronFromage

mandag den 3. december 2012

Pyntede Peberkager - og Patetisk PostserviceNår en peberkagebager
bager peberbagekager
tar han først en mægtig gryde
og et kilo smør omtrent.
Og hvis gryden ikke vælter
blandes smørret mens det smelter
med et kilo puddersukker
til det lugter brunt og brændt.

Og i smør og sukker kommer
man en halv snes æggeblommer
som man rører ud i gryden
med et kilo hvedemel.
Når det værste er af vejen
krydres peberkagedejen
med en teske ægte peber
og et lille drys kanel.

Jeg har faktisk aldrig bagt rigtige peberkager til jul før, så forleden lavede jeg en omgang med masser af krydderier i. Så fik jeg også mulighed for at prøve nogle udstikkere med stempel, som jeg fandt i Føtex for nylig.Det er selvfølgelig meget vigtigt at placere sine småkager helt lige og symmetrisk på pladen, ellers bliver de overhovedet ikke gode :-)

Til 3 plader peberkager i forskellige størrelser (20-40 stk.) bruges:
• 100 g. Smør
• 100 g. Brun farin
• 1 spsk. Honning
• 2 spsk. Mælk (den fedeste du har)
• 225 g. Hvedemel
• 2 tsk. Stødt ingefær
• 2 tsk. Kanel
• 1 tsk. Nellike
• 1-2 tsk. Friskstødt hvid peber (juster efter hvor krydret man kan lide dem)

• Kom smør, farin, honning og mælk i en gryde og smelt ved middelvarme
• Tag gryden af varmen og rør mel og krydderier i
• Stop med at røre, når dejen er ensartet
• Pak dejen ind i madfilm. Lav den så fald som muligt, så den køler hurtigere ned og kom den i køleskabet 1 times tid
• Tænd ovnen på ca. 190° og gør bageplader klar
• Rul ⅓ af dejen ud i ca. 4 mm. tykkelse. Udstik figurer og fortsæt med resterne fra udstik og den næste ⅓.
• Det er vigtigt, at kagerne på en bageplade har omtrent samme størrelse, så de bliver bagt lige meget. Så små kager sammen på én plade og store kager sammen på en anden. De store skal naturligvis bage lidt længere tid end de små.
• Hvis man ikke vil bage det hele på en gang, kan dejen sagtens holde sig nogle dage i køleskabet eller fryses ned.
• Bag peberkagerne i 12-15 minutter til de er mørkebrune
• Pynt dem evt. med royal icing, når de er kolde. Kig forbi Sif for guides til icing, pynteteknik og mere inspiration. Bare søg på peberkager :-)

--------------------------------

Advarsel surt opstød!
Midt i peberkagebagning gik jeg og glædede mig til de chokoladekalendere, jeg havde bestilt, så de burde nå frem inden d. 1. december. Den sidste dag i november havde jeg stadig intet hørt fra døgnposten, selv om begge firmaer havde meldt, at varerne var afsendt først på ugen. Så lørdag d.1. stod jeg op til en meget chokoladetom stue. På track&trace kunne jeg dog konstatere, at den ene i hvert fald burde være fremme. Så ud til postbutikken og stå i laaang kø og spørge efter pakke. Her fik jeg udleveret den ene af en super stresset postarbejder, men måtte tage hjem uden den anden.

Kalender nr. 2 fik firmaet lokaliseret for mig... tadaaa den havde ligget i samme postbutik som den anden det meste af ugen, uden jeg havde fået nogen besked fra Post Danmark. Så den fik jeg fornøjelsen af at hente mandag aften d.3. december... Ja undskyld mig, men jeg synes efterhånden, at Post DKs bude er nogle narrehatte. Jeg vælger nemlig at få pakker leveret til døgnpost, fordi de fleste bude ikke gider levere vores pakker på 3.sal, men bare lægger en seddel uden at ringe på. De gider så tilsyneladende heller ikke scanne pakken ordentligt, når den er for stor til døgnboksen... Grrreat! Skide tak!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog