AnisKage med CitronFromage

søndag den 26. august 2012

Super Nemme Skumfiduser Med SolbærHar man et sukkertermometer og en god røremaskine, er de her virkelig nemme at lave, og de er bløde og lækre at bide i.

Før jeg gik igang beklædte jeg en bradepande med bagepapir og smurte både bagepapir, dejskraber, piskeris, røreskål og pizzahjul med en smagsneutral olie. Desuden lavede jeg en 1:1 blanding af flormelis og kartoffelmel i en skål til at drysse på den færdige skumfidusmasse.

Jeg gik ud fra grundopskriften på kvalimad.dk med vand, sukker, husblas og vanilje, men erstattede halvdelen af vandet med koncentreret solbærsaft. Jeg udblødte husblas i vand og kogte en sukker sirup i en gryde. Jeg kogte siruppen til ca.112° C før jeg hældte den over husblassen i røremaskinen og lod den køre i 10-15 min. Gå ind på kvalimad.dk for at se opskrift, fremgangsmåde og en video.Processen forløb problemfrit, og massen stivnede ret hurtigt i bradepanden. Det var nemt at skære fiduserne i tern med pizzahjulet og pudre dem.Jeg synes de blev helt fantastisk lækre, og næste gang skal de smages til med lakridspulver, tror jeg. Måske kunne jeg også finde på at eksperimentere med en variant med piskede æggehvider i for at se, hvilken forskel det gør.

6 kommentarer:

 1. Mums, de ser fantastisk lækre ud, skal altså have prøvet dem af! Tror bestem at de vil være lækre med lakrid! Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 2. Åhhh nej, altså!!! Jeg vil ha et sukkertermometer!!!! (jeg har nemlig lakridspulver.... hæ hæ) :-D

  SvarSlet
 3. Jeg købte mit på din kage.dk og det var ikke særligt dyrt synes jeg... Så hvad venter du på?? ;-)

  SvarSlet
 4. Ja gør endelig det :-) Glæder mig, at jeg kunne inspirere!

  I lige måde

  SvarSlet
 5. Gi' mig, gi' mig, gi' mig :-P

  SvarSlet
 6. Du kommer da bare forbi til the og skumfiduser :-)

  SvarSlet

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog