AnisKage med CitronFromage

søndag den 2. marts 2014

Lagkage med chokoladekagecreme og bærgelé

Jeg havde fødselsdag forleden dag, og i den anledning skulle mine kolleger naturligvis trakteres med kage.

Både kagebunde, kagecreme og gelé til denne kage er lavet efter standardopskrifter, der både findes i bloggens indeks, i de fleste bagegrundbøger eller let kan googles på det dersens interwebs.

Da jeg planlagde, hvilken kage jeg ville lave, gik mine overvejelser på noget, som var hurtigt og pænt på samme tid. Man kan lave mange fine kager overtrukkket med fondant, ganache eller marengssmørcreme, men arbejdsgangene tager tid. Normalt betyder det ikke så meget, men denne kage skulle bages, samles og pyntes i løbet af et par hverdage efter/før arbejdstid. Når det skal gå lidt tjept, er flødeskum ret taknemmeligt at pynte med, fordi det er meget hurtigt at piske og smøre op med.

Jeg valgte at bage sukkerbrødsbunde (aka bisquitbunde), fordi de sådan set passer sig selv, mens køkkenmaskinen pisker æg og sukker sammen. Desuden er det nemt at lave dem lowFODMAP-venlige ved at erstatte hvedemelet med rismel, så det er 50/50 kartoffelmel/rismel i stedet for kartoffelmel/hvedemel - det mærkes ikke på hverken konsistens eller smag, når bundene er færdige. De skal heller ikke bage ret længe.

Fyldet blev en klassisk kogt kagecreme, som jeg vendte mørk chokolade i. Når cremen er helt kold vender man letpisket fløde i, for at gøre cremen mere luftig. Her er det ligeledes let at lave en lowFODMAP-version ved at bruge laktosefri mælk og fløde til cremen.

Til toppen af kagen valgte jeg at lave en gelé af en rest bær fra fryseren. Det er en nem måde at få en smuk, plan overflade på sin kage. Jeg kogte bær op med vand, citronsaft, revet citronskal, rørsukker og et par tomme vaniljestænger. Bærrene blev moset godt ud i væsken, og derefter blev væsken siet. Til sidst kommer man udblødt husblas i den varme bærsaft. Når saften er kølet af, men ikke stivnet hældes den oven på kagen. Der skal være en kagebund øverst, og man skal have monteret sin kage i en kagering eller springform, der slutter tæt. Så sørger man for, at geléen dækker hele den øverste kagebund, sætter hele herligheden i køleskabet og beder til, at geléen stivner ordentligt.

Til sidst er det bare at pynte med flødeskum - og små sukkerblomster, hvis man har sådan nogle på lager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig -jeg svarer så snart, jeg kan :-)

Søg i denne blog